makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Het boek 'Mist' is de debuutroman van Eric Corton. Waar het boek over gaat en wat je ervan kunt verwachten, lees je in deze review.

Mist - Eric Corton

Mist’ is Cortons eerste roman. Het is een super spannend boek dat je het liefst zo snel mogelijk uit wilt lezen. Maar waarvan je aan de andere kant hoopt dat het einde nog even op zich laat wachten. Lees er alles over in deze review. 

Samenvatting

Eric Corton’s spannende debuutroman stelt de vraag: Wat als je de belangrijkste gebeurtenis uit je leven bent vergeten? 

Mist is het spannende romandebuut van multitalent Eric Corton. Louis Koch heeft eindelijk zijn eerste, zelfgeschreven speelfilm uitgebracht. Dan wordt hij op de première benaderd door een jonge vrouw die beweert dat het verhaal van de film overeenkomt met de onopgeloste moord op haar moeder, jaren geleden in Louis’ geboortedorp. Ze komt met details die nooit in de media zijn geweest.

Louis begint te twijfelen aan zijn eigen verhaal. Heeft hij dit wel echt verzonnen – en welke waarheid ligt er verborgen in een (alcoholische) nevel van vergetelheid? Een filmisch geschreven en sterk geplot verhaal over een man die de grip op zijn werkelijkheid kwijt is en een duister verleden onder ogen moet zien.

Eric Corton (1969) is bekend van radio en tv; als programmamaker (Kink), acteur (Penoza), muzikant en omroepstem, en als auteur van Wilde wereld en Auto-biografie.

mist eric corton boek kopen
Lees de eerste pagina's van het boek >>

Spannend tot en met de laatste bladzijde

Je zult positief verrast zijn door dit boek van Eric Corton!

‘Mist’ is een spannend verhaal over filmmaker Louis Koch die een film maakt die over een echte moord blijkt te gaan. Het blijkt dat Louis meer van de moord afweet dan eigenlijk zou kunnen. De grote vraag is dan natuurlijk: hoe komt het dat Louis zoveel over deze moord weet? 

Louis is de grip op de werkelijkheid helemaal kwijt. Hij moet een duister verleden onder ogen zien. Een heftige confrontatie als het gaat over de betrouwbaarheid van zijn herinneringen. 

Je wordt al gelijk helemaal meegenomen in het verhaal, door de gebeurtenissen op de avond van de première. Het voorval roept heel veel vragen op. Wat heeft Louis in zijn jonge jaren onder invloed van drank en drugs allemaal uitgespookt? En welke rol heeft zijn dementerende vader in dit geheel?

Als lezer wil je antwoorden op al deze vragen. Het is daarom lastig om het boek weg te leggen. Het blijft spannend tot en met de laatste bladzijde.

‘Mist’ van Eric Corton is daarmee zeker een aanrader!

Waar kan ik het boek 'Mist' van kopen?

Het boek ‘Mist’ van Eric Corton is onder andere te koop bij Bol.com. Het is verkrijgbaar als Ebook en Hardcover.

Over Eric Corton

Eric Corton is bekend van de radio en tv, als programmamaker (o.a. BNN That’s Live), acteur, muzikant en omroepstem, en als curator van cortonville.com. Als ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis doet hij jaarlijks verslag vanuit afgelegen gebieden, waarover hij de geprezen bundel Wilde wereld schreef. 

Komend najaar is hij weer op tv te zien in de hitserie Penoza. Op bol.com vind je alle boeken van Eric Corton, waaronder het nieuwste boek van Eric Corton.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: september 2021
Afmeting: 22,2 x 15 x 3 cm
Aantal pagina’s: 304
Illustraties: Nee
Auteur: Eric Corton
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
EAN / ISBN: 9789024590094

Meer boeken van Eric Corton

Bekijk alle boeken van Eric Corton 

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: