makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Omdenken op het werk van Berthold Gunster. Je leest in deze review waar het boek over gaat en waar je het boek kunt kopen.

Omdenken op het werk - Review

Omdenken op het werk van Berthold Gunster is het zusje van de bestseller Omdenken. Van Omdenken zijn inmiddels al meer dan 300.000 exemplaren verkocht. 

Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten op het werk. 

In deze review lees je onder andere de samenvatting enwaar je het boekje kunt kopen. Op het einde van deze blogpost zie je een overzicht van alle Omdenken boeken van Berthold Gunster. 

omdenken op het werk
Bekijk het boek >>

Samenvatting van het boek

Het wordt tijd dat we werk gaan omdenken. Want waarom werken wij eigenlijk? En waarom spelen we op ons werk vaak een rol? Waarom timmeren we alles dicht met eindeloze regelgeving en maken onze ‘oplossingen’ de problemen alleen maar erger? Waarom gedraagt de één zich op het werk als kleuter en de ander als een bully? 

We werken in een wereld van druk-druk-druk, stress en burn-out en er is veel onderling wantrouwen tussen werkgevers en werknemers. Dat bracht Berthold Gunster bij de belangrijke vraag: hoe zouden we deze problemen op het werk kunnen omdenken?

Als aanvulling op de reeks met de succesvolle boekjes Omdenken, Omdenken in communicatie en Omdenken in opvoeding, duiken we nu in het anders aanpakken van al het gedoe op het werk.

Berthold Gunster onderzoekt de verwachtingen die we hebben omtrent werk. Ook houdt hij de lezer een spiegel voor en laat zien dat we allemaal last hebben van een oplossingsreflex waarmee we problemen juist vastdenken: van een probleem een ramp maken.

Maar hij behandelt uiteraard ook: hoe dan wel? Aan de hand van vele voorbeelden laat hij zien hoe je op het werk kunt omdenken. Hoe je van een probleem een nieuwe mogelijkheid kunt maken.

Dit ga jij ook toepassen op je werk!

Omdenken op het werk is een dun boekje. Maar wel een boekje met heel veel inhoud. Over een belangrijk onderwerp. Want met werk hebben we allemaal op de één of andere manier te maken. Goed boekje. 

Het knap om te zien hoe Berthold Gunster zoveel inhoud in zo weinig woorden weet te vertellen. En het is nog leuk ook! Het is een stevige inhoud die je te denken geeft. 

Berthold Gunster pleit voor een totaal andere aanpak. Onderbouwd door onderzoek en treffende voorbeelden. Kortom, het is een boeiende theorie die je hoogstwaarschijnlijk snel in de praktijk zou willen toepassen.

Over Berthold Gunster

Omdenken-oprichter Berthold Gunster en zijn team staan elke dag met interactieve shows voor bedrijven en organisaties. Inmiddels zijn er 750.000 mensen getraind, twaalf bestsellers geschreven,elk jaar een nieuwe scheurkalender en is er een theatershow met de titel ‘Zoals verwacht loopt alles anders’ aan het toeren. Ook is zijn podcast al een miljoen keer beluisterd.

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek Omdenken op het werk is onder andere te koop bij Bol.com.  

Specificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: november 2021
Afmeting: 16,8 x 12,2 x 0,6 cm
Aantal pagina’s: 64 pagina’s
Illustraties: Met illustraties
Auteur(s): Berthold Gunster

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: