makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Massa is Kassa over het leven van Peter Gillis. Geschreven door Mark Koster. Waar het boek over gaat en waar je het boek kunt kopen, lees je in deze review.

Peter Gillis - Massa is Kassa

Peter Gillis komt met zijn boek “Massa is kassa“. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review. 

massa is kassa peter gillis boek
Bekijk de laagste prijs >>

Samenvatting van het boek

De onthullende biografie van de brutaalste ondernemer van Nederland

Peter Gillis is de brutaalste ondernemer van Nederland. Met zijn ongepolijste optreden in de tv-serie ‘Familie Gillis: massa is kassa’ is de uitgesproken campingbaas uitgegroeid tot een ware volksheld. 

Met zijn dure auto’s, jonge vriendin en Brabantse tongval weet Gillis vriend en vijand te raken. Toch schuilt er achter de vrolijk-impulsieve ondernemer een keiharde zakenman die vanuit het niets een imperium wist op te bouwen. Hoe flikte hij dat? Hoe overwon hij de tegenslagen uit zijn jeugd, en hoe overleeft hij de aanslagen van de fiscus? En waarom staat hij op een dodenlijst? 

Deze biografie is het onthullende levensverhaal van een jongetje dat thuis geen eten kreeg maar uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest, werkdrift en kwajongensstreken, en zelfs een kasteel kocht. Wie het boek leest, leert hoe je van een dubbeltje een kwartje kunt maken, hoe je na 45 biertjes nog steeds rechtop kunt staan en hoe je gratis Rolls-Royce kunt rijden.

Kwajongs roman

Het boek Massa is kassa van Peter Gillis leest als een kwajongens roman. Voorzien van grappige en soms intrigerende anekdotes. 

Het boek is opgedeeld in allemaal korte stukjes. Daardoor leest het makkelijk weg en is het niet te langdradig. 

Over Peter Gillis

Peter Gillis is geboren op 20 maart 1962 in Rijen. Peter is een Nederlands ondernemer en investeerder. Hij is eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken, een keten van recreatiebedrijven in Nederland en België.

Zijn bedrijf leverde hem vier jaar op rij een vaste notering op in de Quote 500, de lijst met rijkste Nederlanders. In 2020 had Gillis een geschat vermogen van 220 miljoen euro.

Gillis is opgegroeid op camping Kampzicht, nu bekend als d’n Mastendol in Rijen. Zijn eerste werkervaring was een vakantiebaantje bij een slagerij. Peter ging daarom naar de slagersvakschool. Naast de lagere school is dit de enige opleiding die hij heeft afgerond.

De handelsgeest van Gillis komt in 1986 duidelijk naar boven wanneer Camping en strandbad Oostappen in Asten te koop staat. Gillis doet samen met zijn familie het hoogste bod: 4,25 miljoen gulden. 

Na twee jaar wordt Gillis enige eigenaar van dit vakantiepark. Dit park vormt de basis van uitbreiding van Oostappen Groep Vakantieparken. 

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek Massa is kassa van Peter Gilles is te koop bij Bol.com

Het boek is alleen verkrijgbaar als paperback en niet als ebook. 

Vandaag besteld = morgen in huis. Gratis geleverd. 

Specificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: november 2021
Afmeting: 21,4 x 14,1 x 1,8 cm
Aantal pagina’s: 251 pagina’s
Illustraties: Met illustraties
Auteur(s): Mark Koster
Uitgever: Vesper Publishing
EAN / ISBN: 9789083186634

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: