makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

De Philips Avent SCD843/01 is de beste babyfoon met camera. Maar zijn er ook betere of goedkopere alternatieven? Je leest het in deze review.

Philips Avent SCD843 - Review

Ben je op zoek naar de beste babyfoon met camera? Dan kom je al snel uit bij de Philips Avent SCD843/01. Lees er alles over in deze review. 

Als (toekomstige) ouders van een baby kun je niet zonder een babyfoon. Met een goede en betrouwbare babyfoon kun je op afstand checken of je baby nog slaapt. Je hoeft dan niet constant de trap of en af te lopen. 

Maar het aanbod van babyfoons met camera is zo groot, dat het lastig is om de juiste keuze te maken. 

Vind je de Philips Avent SCD843/01 net wat te duur? Dan laten we je nog twee supergoede alternatieven zien. Dat maakt het kiezen een heel stuk makkelijker.

Wat is een babyfoon?

Maar eerst. Wat is een babyfoon? Een babyfoon is een apparaatje waarmee het geluid en/of beeld van jouw baby in een ander vertrek te beluisteren of te bekijken is.

Een babyfoon bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de zender. De zender heeft een ingebouwde microfoon. En sommige babyfoon zijn ook voorzien van een camera. Dan is er een ontvanger. Deze laat de geluiden horen. En wanneer je een babyfoon met camera hebt, wordt ook het beeld getoond. 

Er zijn veel verschillende soorten babyfoons.

Babyfoon met of zonder camera?

Een babyfoon met camera en beeld heeft voor en nadelen. De aanschafprijs van een babyfoon met camera is misschien wel het grootste nadeel. Want een babyfoon met beeld is veelal een stuk duurder dan een babyfoon met alleen geluid.

Maar met de hogere aanschafprijs van een babyfoon met camera heb je vaak wel keuze uit meer mogelijkheden. Ook zijn babyfoons met camera te gebruiken in combinatie met een smartphone. De camera’s van deze babyfoons worden steeds innovatiever en beter als het gaat om de beeldkwaliteit.

We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordelen van een babyfoon met camera

 • Je kunt overal en altijd jouw kindje bekijken. Sommige babyfoons werken met een app, waardoor je ook via je smartphone de live beelden kan bekijken. 
 • Er zijn babyfoons waarmee je video opnamen en foto’s kunt maken. Je kunt deze foto’s en video’s opslaan en zelfs gelijk versturen als je dat zou willen.
 • Een babyfoon met camera is vaak voorzien van bewegingsdetectie. Dat houdt in dat de camera aanspringt op het moment dat jouw kindje zich beweegt. Dit stelt je als ouder erg gerust. Je hoeft daardoor niet constant te kijken of je kindje al wakker is.
 • Sommige babyfoons met beeld hebben vaak ook een draaifunctie. Je kunt de camera op afstand besturen. Daardoor is het mogelijk om je baby in de gaten te houden als deze uit beeld verdwijnt. Dit is vooral handig als ze gaan kruipen of lopen. 
 • In bijna alle gevallen werkt een babyfoon met camera via Wifi. Het voordeel hiervan is dat je ook anderen toegang kunt geven tot het bekijken van de beelden. Leuk voor bijvoorbeeld opa’s en oma’s.

 

Nadelen van een babyfoon met camera:

 • Aanschafprijs ligt hoger dan een babyfoon zonder camera
 • ‘Gevoelig’ voor hackers

 

Is een babyfoon via Wifi veilig?

Je babyfoon aansluiten via Wifi kan in sommige gevallen tot een iets verhoogd risico op hacken leiden. Maar, als je de handleiding trouw volgt, is er weinig aan de hand. 

Fabrikanten zoals LuvionPhilips en Alecto hebben hier rekening mee gehouden. Zij hebben de verbinding extra goed beveiligd. 

Iedere camera heeft namelijk een eigen unieke code. Hiermee koppel je de camera aan de smartphone app. Je kunt zonder deze code de camera dus niet toevoegen. 

Daarnaast beveilig je de beelden zelf nog eens extra door je eigen unieke wachtwoord toe te voegen. Alleen met het door jou ingestelde unieke wachtwoord en de unieke camera code krijg je via de app toegang tot jouw camera.

babyfoon veilig wifi

Wat is de beste babyfoon met camera?

Stipt op nummer 1: De Philips Avent SCD843/01. De beste babyfoon met camera uit onze review. 

Nr. 1 - Philips Avent SCD843/01

De Philips Avent SCD843 biedt altijd een veilige privéverbinding met je baby. 

Hoor je baby met perfecte geluidskwaliteit en zie hem of haar duidelijk op het kristalheldere 3,5 inch LCD-scherm, zowel overdag als ’s nachts.

De Philips Avent SCD843/01 is in april 2021 de best gereviewde babyfoon met camera. De Avent is een zeer goede babyfoon met camera. Niet de goedkoopste en daardoor geëindigd op een respectabele 3e plaats.

Voordelen van de Philips Avent SCD483/01

 • Beveiligde verbinding
 • Hoor je baby met helder geluid
 • Energiebesparende ECO-modus met verbindingsindicatie
 • Bereik tot 300 meter*
 • Weet dat je verbinding hebt met de LED-meldingen
 • Vibratiemodus voor een subtiele meldingen
 • Houd de temperatuur in je babykamer in de gaten

Goed om te weten: De babyfoon maakt geen gebruik van wifi!

Bekijk alle specificaties van de Philips Avent SCD843/01

Nr. 2 - Alecto DVM-200

Een goed alternatief is de Alecto DVM200 babyfoon met camera. 

Deze Alecto DVM200 babyfoon is in december 2019 beoordeeld door de consumentenbond als Beste Koop.

Op de extra grote ouderunit van de nieuwste babyfoon DVM-200 met camera van Alecto beluister én bekijk je zonder zorgen jouw kindje. De 100% storingsvrije babyfoon DVM-200 met op afstand bedienbare camera heeft een beeldscherm van maar liefst 4.3 inch.

De infraroodfunctie op de camera zorgt ervoor dat je ook in het donker heldere beelden van je kindje ziet. De DVM-200 babyfoon heeft vijf voorgeprogrammeerde slaapliedjes die je op afstand kunt aan- en uitzetten. De real-time geluids- en temperatuurmeldingen zorgen voor gemoedsrust, die je als ouder wenst. Slaap zorgeloos en zacht kleintje.

Bekijk alle specificaties van de Alecto DVM-200

Nr. 3 - Luvion Essential - De voordeligste keus

De beste babyfoon met camera is de Luvion Essential.

De Luvion Essential babyfoon kenmerkt zich door een zeer goede beeldkwaliteit, zuiver geluid en heeft veel functies.

De Luvion Essential is de best verkochte beeldbabyfoon in Nederland en Belgie. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend. 

Niet voor niets heeft Ouders van Nu deze babyfoon genomineerd voor de consumenten award voor beste product. Daarnaast is de Essential ‘Best uit Test’ door Kek Mama.

Het kleuren beeldscherm is maar liefst 3,5 inch groot en de parelwitte babyfoon heeft zeer veel functies. Zoals je van Luvion gewend bent kun je ook op deze babyfoon extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

Alle voordelen op een rij 

 • Nachtzicht: Bekijk je kindje ook in donker
 • Slaapliedjes: Met de 3 slaapliedjes valt je kindje zo in slaap
 • Terugspreekfunctie: Praat tegen je baby via de babyfoon
 • Digitale zoomfunctie: Inzoomen op het babybedje
 • Babytimer: stel de voedings– of slaaptijden in op de babyfoon
 • Kamertemperatuur weergave: Houd de temperatuur in de babykamer in de gaten
 • Sluit tot 4 camera’s aan op uw babymonitor (losse camera’s zijn apart verkrijgbaar)

Bekijk alle specificaties van de Luvion Essential babyfoon met camera

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: