makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Pieter Omzigt komt met zijn eerste boek 'Een nieuw sociaal contract'. Je leest in deze review wat je van dit boek kunt verwachten.

Een nieuw sociaal contract - Pieter Omtzigt

Een nieuw sociaal contract‘ is het eerste boek van Pieter Omtzigt. Waar het boek over gaat, lees je in deze review.

Samenvatting van het boek

Heel lang geloofden we dat Nederland af was. Maar schijn bedriegt. Pieter Omtzigt laat zien dat er in Nederland grote problemen zijn met macht en tegenmacht. De mechanismen van de rechtsstaat functioneren niet goed meer, zoals uit het kinderopvangtoeslagenschandaal is gebleken.

Omtzigt pleit vanuit zijn eigen ervaringen in de politiek voor een nieuw sociaal contract. Het is nodig om het vertrouwen tussen overheid en burgers te herstellen. Dat is zeker niet eenvoudig. We moeten instituties herbouwen door checks-and-balances te hernieuwen. Het vraagt ook om een andere mentaliteit van de overheid én van de burgers zelf. 

Er is geen simpele oplossing. Het hele weefsel van de rechtsstaat moet worden onderzocht en gerepareerd. In dit boek doet Omtzigt een aantal voorstellen daartoe. 

Pieter Omtzigt (1974) is sinds 2003 Kamerlid voor het CDA, en zit sinds 2004 in de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Dit boek is tot stand gekomen met medewerking van Welmoed Vlieger (1976), filosoof en columnist.

pieter omtzigt een nieuw sociaal contract boek
Klik op de afbeelding voor de laagste prijs

Complexe zaken luchtig beschreven

Pieter Omtzigt heeft het talent om de problemen van uiterst complexe processen op een luchtige en makkelijke manier te vertellen. Hij oppert daarnaast intelligente oplossingen voor deze problemen. 

Pieter laat met vele voorbeelden schrijnend zien dat dat machtsevenwicht er lang niet altijd meer is en doorslaat naar regering en overheidsdiensten. Met als gevolg ongecorrigeerd, liederlijk gedrag van die zijden. 

Het boek leest vlot en behandelt sommige zaken wat snel. Waarschijnlijk onder de tijdsdruk van de verkiezingen van maart 2021. 

Hopelijk is het boek een extra aanleiding tot een kritisch tegen het licht houden van het staatssysteem.

Waar is het boek te koop?

Het boek ‘Een nieuw sociaal contract’ van Pieter Omtzigt is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: februari 2021
Aantal pagina’s: 224 
Auteur: Pieter Omtzigt
EAN / ISBN: 9789044648058

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: