makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Acht jaar Achtuur is het nieuwste boek van Ron Fresen. Lees in deze review waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen.

Acht jaar Achtuur - Ron Fresen

Ron Fresen is gestopt als politiek verslaggever van de NOS. Eind oktober is zijn boek “Acht jaar Achtuur” uitgekomen. Waar het boek over gaat en waar je het boek kunt kopen, lees je in deze review. 

ron fresen - acht jaar achtuur - boek review
Bekijk bij Bol.com >>

Samenvatting van het boek

Acht jaar Achtuur is een indrukwekkend, persoonlijk verslag van de gerenommeerde politieke journalist Ron Fresen. Daarnaast is het een scherp inside-portret van een Binnenhof dat in crisis verkeert. 

Ron Fresen is al jaren het politieke gezicht van het NOS Journaal. Als de gebeurtenissen op het Binnenhof duiding nodig hebben, gaat de presentator van dienst om acht uur al snel ‘over naar Ron in Den Haag’. 

Vanaf een Haags dakterras legt Fresen vervolgens met zijn vertrouwde stem aan miljoenen kijkers helder en betrouwbaar uit welke politieke ontwikkelingen er die dag zijn. Het lijkt misschien gemakkelijk, zo’n duiding van een paar minuten. Maar hoe kom je als journalist aan al die informatie? Hoe beoordeel je wat nieuws is voor het grote Journaal? Hoe, waarom en door wie wordt er gelekt? Hoe ga je om met politici, hoe zorg je dat je niet wordt gemanipuleerd? Wat doe je als je live op tv een fout maakt? En wat als intussen je persoonlijke leven op zijn kop staat? 

Fresen neemt ons mee in de fascinerende wereld achter het politieke nieuws. Aan de hand van talloze anekdotes en persoonlijke verhalen vertelt hij openhartig en onderhoudend over zijn jaren aan het Binnenhof. Hij vertelt over de Haagse mores, hoe corona alles veranderde en schetst de dunne scheidslijn tussen journalistiek en politiek. 

Hij toont de impact van de sociale media en beschrijft van dichtbij hoe het klimaat voor journalisten nog altijd grimmiger wordt. Het resultaat is een scherp inside-portret van een Binnenhof in crisis.

Gezondheid is geen vanzelfsprekendheid

Je komt daarbij in het boek “Acht jaar Achtuur” veel over het Binnenhof te weten. Hoe was de dynamiek tussen de politici en de journalisten? Fresen beschrijft het op briljante wijze. En ook de omgang met Mark Rutte. Of hoe was het toch om zomaar even bij andere partijen naar binnen te wandelen?  

Fresen belicht in zijn boek ook zijn ervaringen als presentator. Aan bod ook de veelbesproken uitzending uit 2015 die bruut werd onderbroken door Tarik Z. die NOS-medewerkers bedreigde met een neppistool.

Fresen onthult dat hij uitgezaaide prostaatkanker heeft. Dat was volgens hem een motivatie om te stoppen als verslaggever en dit boek te gaan schrijven. 

Gezondheid is volgens Fresen geen vanzelfsprekendheid weet hij uit ervaring. Om die reden wil hij zijn tijd aan andere dingen besteden. 

“Acht jaar Achtuur” is een boek dat je zeker moet gaan lezen .

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek “Acht jaar Achtuur” van Ron Fresen is te koop bij Bol.com.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: oktober 2021
Afmeting: 21,5 x 13,4 x 2,2 cm
Aantal pagina’s: 256 pagina’s
Illustraties: Nee
Auteur: Ron Fresen
Uitgever: Balans
EAN/ISBN: 9789463821766

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: