makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Stoppen met roken - De bestseller van Allen Carr heeft al miljoenen mensen over de hele wereld van het roken afgeholpen. Boek recensie.

Stoppen met Roken van Allen Carr

Wil je stoppen met roken? Het boek van Allen Carr kan je helpen om voorgoed van je sigarettenverslaving af te komen. Al miljoenen mensen over de hele wereld zijn voorgoed gestopt met roken na het lezen van zijn boek “Stoppen met Roken”. Ook voor jou kan dit de oplossing zijn naar een rookvrij en gezonder leven. Start je goede voornemens vandaag nog.

stoppen met roken allen carr
Bekijk het inkijkexemplaar

Waarom is stoppen met roken zo moeilijk?

Iedereen kent de gezondheidsrisico’s van roken. Maar dat maakt het er niet makkelijker op om van deze gewoonte af te komen. Of je nu af en toe een tienerroker bent of een levenslange roker bent. Stoppen is gewoon enorm moeilijk. 

Het roken van tabak is zowel een lichamelijke verslaving als een psychologische gewoonte. De nicotine uit sigaretten zorgt voor een tijdelijke en verslavende “high”. Door die je nicotine inname te stoppen, krijgt je je te maken met lichamelijke ontwenningsverschijnselen en een onbedwingbare trek.

Vanwege het zogenaamde “goed gevoel” effect van nicotine op je hersenen, kun je nicotine gebruiken als een snelle en betrouwbare manier om stress te verminderen en/of tot rust te komen. Roken kan ook een manier zijn om met depressie, angst of zelfs verveling om te gaan. Stoppen betekent andere, gezondere manieren vinden om met die gevoelens om te gaan.
Roken zit ook ingebakken als een dagelijks ritueel. Het kan een gewoonte zijn om een sigaret te roken bij je eerste bak koffie in de ochtend. Of als je even een pauze neemt op school of op je werk. Of thuiskomt na een hectische dag.

Om met succes te stoppen met roken, moet je zowel de verslaving als de gewoontes en routines die ermee gepaard gaan aanpakken. Maar het is mogelijk! Allen Carr heeft met zijn boek “Stoppen met Roken” al zo ontzettend veel mensen van hun verslaving afgeholpen. 

Voor rokers die eerder al van alles hebben geprobeerd en telkens blijven falen, is “Stoppen met roken” van Allen Carr een uitkomst.

Ook Interessant!

Je wil NOOIT meer een sigaret opsteken na deze 4 uur durende cursus.

In 2020 zijn een kleine 20.000 rokers jouw voorgegaan. Hiervan is ruim 81% nog steeds gestopt met roken.

Wat voor soort roker ben jij eigenlijk?

Neem eens de tijd om na te denken over wat voor soort roker jij bent. Welke momenten in je leven om een sigaret vragen en waarom.

 • Ben je een zware roker (meer dan een pakje per dag)? Of ben je meer een sociale roker?
 • Zijn er bepaalde activiteiten, plaatsen of mensen die je associeert met roken? Heb je de behoefte om te roken na elke maaltijd of wanneer je koffie drinkt?
 • Grijpt je naar sigaretten als je gestrest of somber bent? Of houdt het roken van sigaretten verband met andere verslavingen, zoals alcohol of gokken?
 • Wat voor soort roker je ook bent, het is tijd om ermee te STOPPEN!

Het principe van Allen Carr

De methode van Allen Carr is erop gericht je hersenen te laten “ontwennen” en zo de drang om te roken niet meer te voelen. Je gaat leren begrijpen hoe nicotine werkt en hoe de stof inwerkt op jouw hersenen en je gedachten beïnvloedt. Zo kunnen we beter onze eigen reacties en ons gedrag in verband met tabaksgebruik ontcijferen. Waarom blijven we toch roken terwijl we toch weten dat het schadelijk is.

De Allen Carr methode gaat vooral om het creëren van inzicht om te stoppen met roken. Niet om wilskracht. Je gaat ontdekken dat een sigaret precies het tegenovergestelde doet van wat je nu nog denkt dat het doet. De motivatie om te roken verdwijnt. 

Allen Carr schreef de eerste versie van zijn boek “Stoppen met roken” in 1995 op basis van zijn eigen ervaring. Hij was tenslotte zelf een kettingroker. Het is een hulpboek bij een rookstop, dat je inzicht geeft in tabaksgebruik en psychologische afhankelijkheid. Het is de bedoeling ook jou als lezer ervan te overtuigen dat er geen enkele goede reden is om te blijven roken.

Stop met die vage argumenten om te blijven roken

Roken heeft toch geen enkel voordeel. Ook jij weet dat toch. Het kent alleen maar nadelen. De meeste rokers hebben allerlei “verklaringen” waarom ze blijven roken. Maar het zijn stuk voor stuk bedriegelijke argumentaties en illusies. Deze komen je vast wel bekend voor:

 • Ik ga toch wel dood
 • Een peuk helpt mij te ontspannen
 • Anders kan ik mij echt niet concentreren
 • Ik moet toch iets in mijn handen hebben?
 • Acht, het is zo gezellig en lekker na het eten
 • Als ik stop word ik te dik en kom ik kilo’s aan
 • Mijn opa is er honderd mee geworden

Waarom is nicotine zo verslavend?

De meeste rokers beginnen met roken vanuit sociale druk of om erbij te horen. Wat kan dat ene sigaretje nou kwaad. Maar voor we het weten zijn we verslaafd aan nicotine. Terwijl bij het opsteken van de eerste sigaret we nog denken dat we er ieder moment mee kunnen stoppen. 

Jammer joh. Niets is minder waar. We raken verslaafd en gaan er mee door. Waarom eigenlijk? Het antwoord is eenvoudig. Onderzoeken hebben uitgewezen dat nicotine de afgifte van dopamine stimuleert en tegelijkertijd ook de hersencellen die deze afgifte weer zouden moeten afremmen blokkeert. 

Roken is dus dubbel verslavend! Want, nicotine activeert het beloningssysteem van de hersenen en het blokkeert tegelijkertijd het systeem dat de beloning moet afremmen. Nicotine wordt daarom de snelst verslavende drug genoemd.  

Maar gelukkig kun ook jij voorgoed stoppen met roken! 

Constante onrust als je rookt

Wist je dat het nicotinegehalte in je bloed al daalt na ongeveer de helft in een half uur tijd. En na al een uur is het gedaald naar een kwart. Dit is de reden waarom rokers minimaal 20 sigaretten per dag roken. 

De nicotineverslaving zorgt voor een constant gevoel van lichamelijke onrust. We verlangen alweer naar de volgende sigaret, zodra we een sigaret hebben uitgedrukt. En dat is niet omdat we het zo lekker vinden. Maar omdat het zogenaamde nicotinemonster voor onrust zorgt in ons lichaam. 

Dit nicotinemonster wil constant gevoed worden met nicotine. Ook al roken we maar één sigaret, dan nog krijgen we niet het volledig ontspannen gevoel. 

Het nicotinemonster is nooit tevreden. Zolang je rookt, blijf je onrust voelen en kun je nooit helemaal ontspannen. De hunkering naar een sigaret blijft, totdat je de keten verbreekt!

man die rookt

Rokers zijn gehersenspoeld

Allen Carr vergelijkt het roken met het dragen van te nauwe schoenen: “alleen maar om het genoegen te ervaren dat je krijgt als je ze uittrekt”. Volgens Allen Carr zijn er drie hoofdoorzaken waarom rokers niet tot dat inzicht komen:

 • Er is totaal geen sprake van lichamelijke ontwenningsverschijnselen. Het is een zelf veroorzaakt en in stand gehouden gevoel
 • Mensen die roken zien hun sigaret als hun steun en toeverlaat, een echte vriend. Ze zien niet in dat het roken dat onrustige gevoel veroorzaakt. En als je rookt neemt het gevoel weer af dat ze nota bene zelf hebben veroorzaakt. Vaag toch…
 • Rokers zijn door de jaren heen gehersenspoeld. De boodschap was altijd dat roken je een plezierig en ontspannen gevoel geeft. Ook jij weet dat dat onzin is.

Waarom stoppen met roken op wilskracht niet werkt

Waarom blijven rokers toch roken? Allen Carr noemt in zijn boek “Stoppen met roken” als belangrijkste reden: 

Rokers denken dat er iets in hun sigaret zit waarvan ze genieten. En na het roken zullen ze een leegte zullen ervaren. 

Stoppen met roken wordt met deze onmogelijke overtuiging ook een enorm heftige opgave.

Zolang je er van overtuigd bent dat je wat opgeeft als je stopt met roken, stop je puur op je wilskracht en dan is de kans op terugval altijd aanwezig. Zeker op een dag als je niet zo sterk bent, is er een grote kans op terugval. En weet je ook waarom? Omdat je denkt dat je wat plezierigs opgeeft als je stopt met roken. Niet dus!

Met deze gedachte houd je jezelf voor de gek. Je geeft namelijk helemaal niks op. 

Maar dit is een overtuiging die gaandeweg tot je doordringt als je het boek leest. Als je je eenmaal beseft dat je niets opgeeft, maar er juist veel voor terugkrijgt, is stoppen met roken het simpelste wat er is. Vele miljoenen mensen kunnen het weten!

Wist je dat...

Rokers die voor hun 35e levensjaar stoppen met roken, weinig extra risico lopen op voortijdig overlijden in vergelijking met rokers die nooit stoppen. Stug doorroken verkort het leven met gemiddeld tien jaar. 

Over Allen Carr

Allen Carr (1934 – 2006) was een Britse publicist van zelfhulpboeken. Carr was een extreme kettingroker. Hij rookte tussen de 60 en 100 sigaretten (!) per dag. Carr probeerde meerdere malen te stoppen met roken. Maar telkens weer viel hij na verloop van tijd weer terug in zijn oude gewoonte.

Tot die bewuste dag in 1983… In 1983 wist deze kettingroker na vele mislukte pogingen definitief en eigenlijk vrij gemakkelijk te stoppen met roken. Naar eigen zeggen door een bijzondere ervaring. Alle keren daarvoor stopte hij soms maandenlang. Maar de hunkering naar een sigaret bleef. Uiteindelijk begon hij uit wanhoop weer te roken.

Door die bijzondere ervaring (het is mij niet duidelijk welke dit eigenlijk is) kreeg Allen Carr inzicht in zijn rookgedrag. Hij kwam tot de schokkende ontdekking dat stoppen met roken best gemakkelijk kan zijn, als je er maar in slaagt om anders tegen je rookverslaving aan te kijken.
Op basis van zijn ervaringen ontwikkelde Allen Carr een methode om te stoppen met roken. 

Dit is de zogenaamde “EasyWay-Methode”. Hij schreef er boeken over die tot op de dag van vandaag overal ter wereld worden verkocht. Roken, zegt Carr, is een fuik waar je, vaak als je nog jong bent, nietsvermoedend in zwemt. Je merkt te laat dat je niet meer terug kunt.

Allen Carr laat in zijn beststeller “Stoppen met roken” zien hoe die fuik in elkaar zit, zodat je er zonder veel moeite weer uit kunt zwemmen. Hij gebruikt daarvoor geen trucs of hulpmiddelen. Hij legt slechts haarfijn de mechanismen bloot die een roker doen roken. Wie dat inziet, realiseert zich dat stoppen met roken eigenlijk heel makkelijk is, vanaf de eerste dag.

Lovende recensies over het boek "Stoppen met roken"

Het boek van Allen Carr is een echte bestseller. Zijn methode is zo eenvoudig, dat je je achteraf bedenkt… Waarom heb ik dit boek niet eerder gelezen.

Op Bol.com staan honderden lovende recensies. Een kleine greep uit deze recensies:

“Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die nog roken.
Met dit boek is stoppen met roken gemakkelijker dan genieten van uw eerste sigaretten.
Na 40 jaar gerookt te hebben ben ik eindelijk terug een normaal niet rokend mens met alle heerlijkheden van het leven erbij.”

“Na 28 jaar een pakje shag per dag, nu 5 weken rookvrij. Voor iedereen die overweegt om te stoppen, maar zoals ik dacht dat het niet zal lukken, lees dit boek. Vanaf de eerste pagina geeft het je het gevoel dat het kan. Niet belerend, of bangmakend, maar je bewust laten worden van je verslaving en vooral bewust maken welke impact dit op je leven en je omgeving heeft. Daarna krijg je duidelijke handvaten om te stoppen en nooit meer te beginnen. Top !”

“Laten we eerlijk zijn, er is simpelweg geen wondermiddel om de drang naar roken compleet te laten verdwijnen. Maar met dit boek gaat het allemaal wel een stuk makkelijker. De schrijver hakt stuk voor stuk ieder excuus dat je kunt bedenken om weer zo’n dodelijk stokje op te steken keihard de pan in. Ook ik was sceptisch en verwachtte er weinig van, maar het heeft zeker gewerkt! Na 10 jaar roken ben ik er inmiddels ook alweer een jaar vanaf (en dat terwijl ik regelmatig tussen de paffende mensen zit).”

“Een makkelijk leesbaar boek met korte hoofdstukken. Het lijkt wel bij elk hoofdstuk beter tot je door te dringen dat het roken een hele rare gewoonte is. Gedurende het lezen mag/moet je blijven roken. Ik heb er dan ook wel een aantal weken over gedaan…. Op 1 april ben ik, na 38 jaar gerookt te hebben, gestopt en dat gaat tot nu toe uitstekend. Ik hoop dat anderen hier iets aan hebben want het is mij goed bevallen, ik had het jaren eerder moeten doen!” 

“Ik ben nu vijf jaar gestopt met roken, en het bevalt me prima.
Ik had er in het begin van het boek een beetje moeite mee, maar al snel toen het boek uit was, was ik ook gewoon dat stomme gerook helemaal zat.
En voelde me vrij als niet roker !
Daarom kan ik alleen maar zeggen.. een echte aanrader dit boek !”

Lees alle recensies op Bol.com (link opent in een nieuw venster)

Conclusie

Samengevat… De wereldwijde besteller van Allen Carr kan ook jou helpen af te komen van je nicotineverslaving. Voor de prijs van nog geen 3 pakjes sigaretten kun ook jij aan de slag. 

Wat zou het toch heerlijk zijn om niet meer afhankelijk te zijn van een sigaret. Net als al die andere miljoenen mensen die gestopt zijn met roken door zijn methode.

De vele honderden lovende recensies op Bol.com beloven ook jou een gezonder leven zonder die smerige sigaretten! 

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: