makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

The Secret - Krijg alles voor elkaar dankzij de wet van de aantrekkingskracht. Lees alles over de boeken van The Secret..

The Secret & Dare to dream - The movie

The Secret: Dare to Dream is gebaseerd op het baanbrekende bestsellerboek van Rhonda Byrne. Dare to Dream is vanaf nu te zien op Netflix. 

De jonge weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) worstelt zich samen met haar drie kinderen door het leven. Na een opeenstapeling van pech is een naderende orkaan de volgende uitdaging die zich aandient. Dan botst zij -letterlijk- tegen de aantrekkelijke Bray Johnson (Josh Lucas) aan, die een helpende hand biedt. 

Met zijn positieve energie lijkt hij precies op het juiste moment in haar leven te zijn gekomen. Wat zij niet weet is dat Bray een geheim met zich meedraagt dat alles kan veranderen… 

The Secret: Dare To Dream is geïnspireerd op het boek wereldwijde fenomeen The Secret van Rhonda Byrne, waarvan wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Maar wat is The Secret nu eigenlijk?

The Secret kan ook jou leven compleet veranderen! Trek al het goede in je leven aan als een magneet! 

The Secret heeft alles te maken met de “Wet van de aantrekkingskracht” (Law of Attraction). In de film en het boek The Secret wordt uitgelegd hoe je de zogenaamde Wet van de Aantrekking kan gebruiken om alles in je leven te bereiken wat je maar zou willen. 

De belangrijkste technieken zijn “een oprechte intentie”,”visualisatie” en het tonen van “dankbaarheid”. Volgens The Secret kan iedereen op die manier een goede gezondheid verkrijgen, zijn/haar droombaan verkrijgen en de relatie die je wil. Maar het gaat nog veel verder dan dat. Verbeeld je financiële voorspoed en je zult het krijgen, enzovoorts. Kortom, wat je wenst, wordt van jou! 

De manier waarop dit volgens The Secret zou werken is dat onder andere dat de persoon zich visualiseert dat hetgeen hij/zij wenst al in zijn/haar bezit is. Of dat een bepaalde gebeurtenis al heeft plaatsgevonden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ontvangen van een diploma. Visualiseer dat je het diploma in ontvangst neemt en je wensen komen uit. 

Deze regels zouden dan zonder onderscheid gelden voor alles wat gewenst kan worden: 

 • Vrijheid
 • Rijkdom
 • Gezondheid
 • Bezit
 • Een bepaalde gebeurtenis of persoon
 • Enzovoorts

Trailer - Dare to Dream

Hoe The Secret begon

Rhonda had de nodige problemen en had moeite haar hoofd boven water te houden. Op een gegeven moment gaf Rhonda’s dochter haar een exemplaar van het boek “The Science of Getting Rich” Dit boek is geschreven in 1910 door Wallace D. Wattles. 

Rhonda zegt over dat moment: “Iets in mij zorgde ervoor dat ik de bladzijden één voor één omsloeg. Ik kan mij nog herinneren dat mijn tranen de bladzijden raakten op het moment dat ik het boek las. Het gaf me een glimp van The Secret en het was als een vlam in mijn hart.” 

Wat volgde was het onderzoeken naar de theorie hierachter. Bijna onmiddellijk veranderde haar leven op het moment dat zijn alles wat ze had geleerd in praktijk begon te brengen. 

En op dat moment was haar grootste wens -en nieuwe levensmissie- om deze kennis met de wereld te delen.

De kracht van The Secret

In het boek The Secret worden regelmatig hoofdpunten van het geheim verteld. De belangrijke punten waar het hoofdstuk over gaat. 

Het grote geheim waar in het boek The Secret over wordt gesproken heeft alles te maken met de wet van de aantrekkingskracht. Denk jij vooral negatief en denk je dat rijkdom vooral weggelegd is voor de elite, dan zul je nooit geld aantrekken.

Ben je dankbaar voor wat je hebt en denk je, bewust en onbewust, aan rijkdom, geloof je er heilig in dat geld onderweg is naar jou? Dan komt van vanzelf op je pad. Dit zelfde geldt voor gezondheid.

Alle wijze heren die je in het boek The Secret tegenkomt, gebruiken deze wet dagelijks om mooie dingen in hun leven aan te trekken.

Zeur niet over de dingen die je niet wilt, maar focus je op de dingen die je juist wél wilt!

 • Verwachting heeft een sterke aantrekkingskracht, verwacht dus overvloed!
 • Om voordeel te hebben van de aantrekkingskracht moet je ernaar leven en niet eenmalig toepassen.
 • Om geld aan te trekken moet je je focussen op rijkdom en niet op schaarste en gebrek.
 • Geef geld aan goede doelen of om mensen te helpen, zodat er meer geld naar jou stroomt.
 • Denk eerst aan jezelf! Als je zelf genoeg hebt, kun je meer aan anderen geven.
 • Luister niet naar mensen die klagen over ziekte en pijn, negatieve berichten gaan jou niet helpen.
 • Verzet je nergens tegen, want dan trek je meer van dat aan. Wees liever vóór vrede en vóór genoeg voedsel voor iedereen.
 • Overvloed is er genoeg voor alle mensen. Het leven hoort overvloedig te zijn.
Het geheim is alles waarvan je hebt gedroomd… en nu ligt het in jouw handen!

Zeur niet over de dingen die je NIET wilt, maar focus je op de dingen die je juist WEL wilt!

The Secret vertelt dat je positiviteit aan kan trekken, maar ook negativiteit. Je hebt zelf de keuze waar je de nadruk op wil leggen. Wie je bent, is afhankelijk van hoe je je mentaal hebt opgesteld in je verleden. 

Een voorbeeld van de wet van de aantrekkingskracht is dat het zou kunnen dat je je hele leven al enorme zorgen maakt over het feit dat je ooit een ernstige ziekte zult krijgen. Wees dan niet verbaasd dat zoiets je daadwerkelijk ook overkomt. 

Het tegengestelde is niet minder waar. Als je erin gelooft dat je altijd een perfecte gezondheid ervaren, is de kans dat groot dat dit het geval zal zijn, aldus The Secret. 

Hou je vast aan iets dat je daadwerkelijk verlangt. Het manifesteert zich dan vanzelf in je leven. 

Iedereen heeft ongetijfeld wel eens te maken met een probleem. Je kunt dan bij de pakken gaan neerzitten. Maar een beter idee is om het probleem als een uitdaging te zien die overwonnen moet worden. De keuze is aan jou! 

Als je iedere dag van je werk thuis komt, vervolgens de tv aanzet, gaat eten en weer je bed induikt is dat geen keuze. Dat is een automatisme. Je leeft onbewust. Maar als je bewuster met je keuzes omgaat, zul je beter in het leven staan. Je zult je dromen gaan verwezenlijken. 

Het zou toch geweldig zijn dat we alles kunnen bereiken door gewoon door anders te gaan denken. Alles wat in de potentie van de mens ligt, kan je verwezenlijken. Je moet daarbij geen twijfel hebben over een goede afloop. Je moet er zeker van zijn dat je het wilt. 

Het kleinste beetje twijfel zorgt ervoor dat je verlangen niet zal worden gerealiseerd. Door je te visualiseren wat je wilt, kun je je wil als het ware ondersteunen met beeld. 

Solliciteer je op een baan? Visualiseer dat je de baan al hebt gekregen. Hoe ziet je eerste werkdag eruit? Je kantoor? Enzovoorts. Er zijn honderden voorbeelden van mensen die met hun wilskracht het onmogelijke gedaan kregen. 

The Secret is eigenlijk niet eens een geheim. De mens bestaat uit een bepaalde energie, waar we tegelijkertijd ook in leven. Deze energie kunnen we bewust sturen. Als we er maar in geloven. Alles binnen die energie, het gehele universum, staat in verband met elkaar. De keuzes die jij binnen dat universum maakt, zullen ook van invloed zijn op jou en je omgeving.

Wees dankbaar

Wat een grote invloed heeft op jouw leven is dankbaar zijn. Start je dag met dankbaarheid en beslis hoe jou dag eruit moet zien. Je bent de schepper van je eigen leven, dus jij bepaalt hoe een dag zal verlopen. Niet andersom zoals de meeste mensen door het leven gaan. Die laten de omstandigheden bepalen hoe hun dag verloopt. Succesvolle mensen creëren de juiste omstandigheden die ze nodig hebben om hun doel te halen.

Er bestaat geen gebrek

Het algemene beeld is dat er een gebrek is aan geld in de wereld. Het geld dat er wel is zou alleen bij mensen terecht komen die al genoeg geld hebben. Die angst en hebzucht zijn er de oorzaak van dat er zoveel leed is in de wereld. In het boek The Secret wordt uitgelegd dat alles in je gedachten ontstaat. 

In je gedachten is overvloed en jou gedachten komen terug in de echte wereld. Er kan dus nooit een gebrek aan iets zijn. Wanneer je echter denkt aan gebrek, dan zal gebrek zich manifesteren in je leven. Je zult dan nooit succesvol en rijk worden! 

Denk postitief. Het universum is overvloedig.

Jij bent je eigen zendmast

Jij bent via je gedachten een zendmast van het universum. Het is wetenschappelijk bewezen dat alles in onze wereld energie is wat op een bepaalde frequentie trilt. Gelijke frequenties trekken elkaar aan. Als je sterk denkt aan die ene vriend lang geleden is de kans groot dat je binnenkort bericht krijgt van hem of haar. 

Wil je dus bepaalde dingen bereiken of ontvangen in het leven, is het de bedoeling dat je op dezelfde frequentie zit als datgeen wat je wilt ontvangen. Het wordt dan als het ware door je aangetrokken.

Het placebo effect

In de medische wereld wordt ook gebruik gemaakt van de wet van de aantrekkingskracht. Patiënten krijgen soms “nep” medicijnen toegediend, maar worden toch beter! 

Dit bewijst dat de kracht van je gedachten alles kan overwinnen. Je denkt immers dat die pil je beter gaat maken maar in werkelijkheid maak je jezelf beter.

The Secret (Boek)

‘Het eerste boek The Secret’ van Rhonda Byrne verscheen in 2006. Miljoenen mensen over de hele wereld lazen het boek of bekeken de film. In april 2007 verscheen de Nederlandse vertaling van het boek. De rest is geschiedenis. Inmiddels zijn er bijna 400.000 Nederlandse exemplaren van het boek verkocht.

Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd (Boek)

De meest indrukwekkende verhalen over de toepassing van de Law of Attraction zijn nu samengebracht in “Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd’. Ze laten keer op keer zien dat als je de lessen uit ‘The Secret’ toepast – of het nu om financiën, gezondheid, vriendschappen, liefde, familie of carrière gaat – iedereen het leven van zijn dromen kan leiden. Met een bijdrage van Fajah Lourens, bestsellerauteur van “Killerbody dieet’. ‘The Secret’ gaat in op de kracht van de Law of Attraction (Wet van de Aantrekking). Technieken die hiervoor gebruikt worden zijn het zetten van een intentie of de visualisatie van een droom.

The Secret - The Power (Boek)

The Power vertelt over de kracht in het universum die voor het leven op aarde zorgt, die creëert, uitvindt en verandert. Deze kracht zit in ieder levend wezen, in iedere mens. The Power helpt je deze grootste kracht van het universum in jezelf te ontdekken en te gebruiken: de kracht te ontvangen wat je wenst.

Met The Power kan iedereen het leven van zijn dromen creëren en realiseren, want een droomleven is dichter bij dan je denkt. 

EreadersEreaders

The Secret - The Magic (Boek)

Dit boek brengt de magie van het leven terug waarvan je als kind zo onder de indruk was. Het leven was adembenemend, opwindend en ontzagwekkend, en dat is het nog steeds! Als je maar weet waardoor magie wordt voortgebracht. Rhonda Byrne neemt je bij de hand. Een mysterie wordt onthuld, afkomstig van een heilige tekst. Stap voor stap komen eeuwenoude geheime lessen, onthullingen en wetenschappelijke wetten samen. Het resultaat na 28 dagen: een geluksniveau dat je niet voor mogelijk had gehouden.

The Secret - Hero (Boek)

Met Hero laat bestsellerauteur Rhonda Byrne aan de hand van de levens van 12 zeer succesvolle mensen zien dat iedereen in het leven alles heeft meegekregen om je dromen waar te maken. Jij ook! Waar je ook staat in het leven en hoe je ook bent, het is nooit te laat om van je leven een succes te maken. Als je dat doet, zal je ontdekken wie je bent en waarom je hier bent! In dit boek komen succesvolle zakenmensen en sporters, mannen en vrouwen aan bod. Zij kregen het succes niet cadeau, maar wisten hun innerlijke talenten te gelde te maken door geloof in eigen kunnen en zonder vrees de wereld tegemoet te treden.

70 tips uit The Secret

 1. We werken allemaal met een oneindige potentie en kracht. 
 2. Wat je denkt – bewust of onbewust – dat trek je aan.
 3. We zijn magneten. Eén soort trekt dezelfde soort aan.
 4. Je trekt aan en wordt wat je denkt.
 5. Elke gedachte heeft een bepaalde frequentie en heeft een magnetische kracht.
 6. het onderbewustzijn kent het woordje NIET niet, dus als je denkt aan wat je NIET wilt, dan trek je juist dat aan!
 7. Gedachte = creatie. Als de gedachte vastzitten aan krachtige emoties (goed of slecht) dan wordt de creatie van datgene versneld.
 8. Je trekt aan wat je meest dominante gedachte is.
 9. Diegenen die het meest over ziekte praten, zijn ziek. Diegene die het meest over overvloed praten, hebben overvloed. Diegenen die het meest praten over een tekort van overvloed, hebben geen overvloed, maar ervaren een tekort.
 10. Het gaat niet om maar een beetje te fantaseren of illusies, maar om het duidelijk focussen waarmee je jouw realiteit creëert.
 11. Er is geen universum waar het denken of de ‘mind’ geen rol speelt.
 12. Kies heel bewust welke gedachtes je wilt denken…jij bent je eigen creatie of kunstwerk.
 13. Het is prima als gedachten zich niet onmiddellijk manifesteren. Als we zouden denken aan een olifant en die zou dan gelijk verschijnen, dan zou dat toch echt te snel zijn.
 14. Alles wat je hebt in je leven hebt bewust of onbewust, heb je zelf aangetrokken. Durf dat maar eens aan te nemen.
 15. Jouw gedachten veroorzaken jouw gevoel.
 16. We hoeven niet alle oorzaken achter onze emoties op te sporen. Het is veel simpeler… Er zijn goede gevoelens en er zijn slechte gevoelens.
 17. Gedachten die ervoor zorgen dat je je goed voelt, geven je aan dat je op het juiste spoor zit. Gedachten die er voor zorgen dat je je slecht voelt, geven aan dat je op het verkeerde pad zit.
 18. Wat je nu voelt is een perfecte weergave van hetgeen straks jouw waarheid zal zijn.
 19. Je krijgt precies wat je VOELT!
 20. Gelukkige gevoelens zullen meer gelukkige omstandigheden aantrekken.
 21. Je kunt beginnen om te voelen hoe het voelt als je hebt wat je wilt hebben. Zelfs als het er in realiteit nog niet is, het universum zal daarop reageren.
 22. Je trekt aan waar je op gefocust bent met je gedachten en gevoel.
 23. Wat je denkt en voelt en wat uiteindelijk wordt gemanifesteerd is altijd een match, er is geen uitzondering!
 24. Verhoog je bewustzijn!
 25. Je creeert je eigen universum je op jouw pad. (Winston Churchill)
 26. Het is uiterst belangrijk om je goed te voelen, dus… voel je GOED!
 27. Je kunt je emoties direct veranderen door aan iets te denken waar je blij van wordt, of door een lied te zingen of door een gelukkige herinnering naar boven te halen.
 28. Als je dit gaat beoefenen dan zul je voordat je het bewust bent, Weten dat jij de creator van je leven bent.
 29. Het leven kan en zou fenomenaal moeten zijn. Dat is het ook als je de wet van aantrekking bewust gebruikt.
 30. Het universum zal zich daaraan aanpassen en reorganiseren.
 31. Begin de volgende zin te gebruiken bij al je verlangens: ‘Ik ben zo gelukkig en dankbaar nu dat ik…..’
 32. Je hoeft niet te weten HOE het universum zich zelf gaat reorganiseren zodat jouw dromen waar worden.
 33. De wet van aantrekking is dat je voor je zelf kunt bedenken, wat het is dat jou positieve gevoelens kan geven.
 34. Misschien krijg je een geïnspireerde gedachte of een geïnspireerd idee dat jou kan helpen om het verlangde sneller te materialiseren.
 35. Het universum houdt van snelheid. Stel niet uit, ga niet twijfelen en heb vertrouwen.
 36. Wanneer de kans of de impuls er is, onderneem dan actie!
 37. Je kunt alles aantrekken waar je naar verlangt: geld, mensen, contacten. Let op wat er op jouw pad komt.
 38. Je kunt met niets beginnen en vanuit het niets, zal je iets gegeven worden.
 39. Hoe lang het duurt? Er zijn geen regels wat dat aangaat. Des te meer je in verbinding met positieve gevoelens bent, des te sneller er dingen kunnen gebeuren.
 40. Grootte stelt in het universum niets voor. Het is universum is oneindig overvloedig. Wij maken de regels en daarmee de beperking wat tijd en afmeting betreft.
 41. Wat betreft het universum zijn er geen regels. Jij geeft het universum de gevoelens en emoties, alsof het er al is en dan reageert het universum.
 42. De meeste mensen reageren met hun gedachten direct op wat zij in het dagelijks leven tegenkomen. Rekeningen met de post, pech hebben, te laat zijn enz….
 43. Je hebt een andere benadering nodig, je kijkt vanuit een ander oogpunt.
 44. Alles wat we zijn is het resultaat van wat we gedacht hebben – Buddha
 45. Wat kan je nu doen om je leven nu te veranderen?? Dankbaarheid!
 46. Door dankbaar te zijn kun je direct jouw leven veranderen.
 47. Waar we aan denken en waar we dankbaar voor zijn, daar trek je meer van aan.
 48. Voor welke dingen ben jij dankbaar? Voel de dankbaarheid. Focus op wat je nu al hebt en waar je dankbaar voor kunt zijn.
 49. Laat het beeld van jouw verlangen in jouw gedachten omhoog komen. Focus op het eindresultaat!
 50. Visualiseer! Oefen je toekomst!
 51. Visualiseer! Zie het, voel het, Hiermee begint jouw actie.
 52. Voel hoe het is om te genieten. Voel het geluk!
 53. Een positieve gedachte is 100 keer sterker dan een negatieve gedachte.
 54. Ik kan je niet precies vertellen wat deze kracht is, wel kan ik je vertellen dat het echt bestaat! Alexander Graham Bell
 55. Het is onze taak om ons geen zorgen te maken over het ‘Hoe’. Het ‘Hoe’ zal duidelijk worden vanuit onze commitment en het vertrouwen in het ‘Wat’.
 56. De ‘Hoe’s’ behoren tot het domein van het universum. Het universum weet altijd de snelste, en de meest harmonieuze weg tussen jou en jouw droom.
 57. Als je het over geeft aan het universum, dan zal je verbaasd en perplex zijn door wat je gaat ontvangen….Dit is waar de ware magie en de wonderen beginnen.
 58. Geef het dagelijks over aan het universum, maar laat dat nooit een taak worden.
 59. Voel je vibratie omhoog gaan door het hele proces….wees gelukkig en blij.
 60. Het enige verschil tussen mensen die echt op deze manier leven en anderen is dat deze mensen meer in het moment zelf zijn.
 61. Zij denken hier constant aan.
 62. Maak een Vision Board, met spreuken en afbeeldingen van wat jij wilt aantrekken. Kijk er dan elke dag naar en zie in gedachten hoe het is als dat er allemaal zou zijn en voel dan hoe je je voelt.
 63. “Verbeelding is alles! Het is een vooruitblik van alles wat jij in het leven aantrekt.” Albert Einstein
 64. Beslis wat je wilt…geloof dat je het kunt hebben, geloof dat je het verdient en dat het mogelijk voor je is.
 65. Sluit je ogen en visualiseer dat je dat waar je naar verlangt, al hebt en voel hoe dat voelt!
 66. Leg je focus op dankbaarheid voor wat je nu al hebt in werkelijkheid en in gedachte, en geniet ervan! Laat dan alles los en geef het over aan het universum. Het universum zal dat waar jij naar verlangt manifesteren.
 67. “Alles wat het denken van de mens kan bevatten, kan hij realiseren” W. Clement Stone
 68. Zet een focus neer wat zo groots is, dat wanneer je dat bereikt, je denken of mind het niet meer kan volgen.
 69. Wanneer je een geïnspireerde gedachte krijgt, dan mag je daarop vertrouwen en actie op ondernemen.
 70. Hoe kan je welvarender worden? Maak het je intentie!!

Tot slot

Als je open staat voor zaken zoals de wet van de aantrekkingskracht en positief denken, zijn de boeken en film over The Secret zeker een aanrader. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar de nieuwste film. 

Als je leeft zoals het boek aangeeft, kun je rijk en succesvol worden op elk gebied van je leven. Nooit meer geldzorgen, perfecte gezondheid en ga zo maar door!

Voeg de boeken van The Secret toe aan je collectie en sta er voor open. Leef het leven zoals dat bedoelt is door de schepper. In overvloed!

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: