makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

De ideale trilwekker voor senioren, slechthorenden en slechtzienden. Lees alles over de TCL-410 van Amplicomms in deze review.

Review van de Amplicomms TCL-410 trilwekker

In deze review kijken we naar de Amplicomms TCL-410 trilwekker. De trilwekker TCL-410 van Amplicomms is de perfecte wekker voor slechtzienden en slechthorenden. Of voor iedereen die zijn of haar partner niet wakker zou willen laten worden als de wekker afgaat. Want de wekker beschikt over een instelbare wektoon, trilfunctie en lichtflitsen. 

Je kunt er zelf voor kiezen op welke manier(en) je gewekt wil worden. Alleen geluid? Alleen door middel van de trilfunctie? Door lichtflitsen? Of een combinatie van één van deze drie. Je kunt het allemaal afzonderlijk instellen.

Gewekt worden door een geluidssignaal

De wekker beschikt over een extra luid alarmsignaal. Ideaal voor slechthorenden. Het geluid komt uit 2 speakers die aan de achterzijde van de wekker zijn geplaatst. Het geluid is traploos in te stellen tot maar liefst 95dB. 

trilwekker speakers

Dit is te vergelijken met een voorbijrazende sneltrein of een drilboor. Je hebt de keuze uit 3 verschillende alarmtonen.

Wakker worden door middel van een trilsignaal

Bij de wekker wordt een trilunit meegeleverd. De meegeleverde trilunit kun je bijvoorbeeld onder je kussen leggen. De trilunit is instelbaar (low & high) en voel je door je hoofdkussen heen. Geloof me, hier word je echt wakker van. De trilfunctie is super handig voor mensen die gewekt willen worden, maar hun partner willen laten slapen.

De trilunit is maar liefst 9x9cm. De trilunit is door middel van een draad van 200cm bevestigd aan de wekker. 

Lichtsignaal

De wekker heeft in de bovenste rand een lampje aan boord. Deze kun je op de door jou ingestelde wektijd laten flitsen. Dit werkt super goed in een donkere kamer en geeft slechthorenden extra zekerheid om wakker te worden. 

wekker-slechthorenden

Extra grote cijfers

De alarmklok heeft extra grote rode cijfers van 7,5cm groot. De cijfers worden getoond op een zwarte achtergrond. Hierdoor zijn deze duidelijk af te lezen. De felheid van de cijfers is in te stellen. Je kunt hierbij kiezen tussen 3 lichtsterktes. De middelste stand vind ik het prettigst.

Radiografisch bestuurd - Altijd de exacte tijd

De wekker wordt radiografisch bestuurd. Dat houdt in dat wekker altijd de juiste tijd aangeeft. Door middel van radiosignalen wordt de tijd gelijkgezet. 

De radiosignalen worden verstuurd door een zender die is gekoppeld aan een gestandaardiseerde klok. Dit is meestal een atoomklok. Een ander voordeel hiervan, is dat zomer- en wintertijd automatisch wordt bijgewerkt.

Rookmelder

Tot slot is de alarmklok / trilwekker voorzien van een rookmelder. Deze rookmelder detecteert rook tot 2,5 tot 3 meter. Als er rook wordt gedetecteerd, klinkt er een luid alarm (tot 95dB).

Backup batterij

Door het plaatsen van een knoopcel CR2032 batterij kun je de wekker beveiligen tegen eventuele stroomuitval. Mocht de stoom onverwachts even uitvallen, blijven alle tijden en instellingen bewaard. Let op, de batterij wordt niet meegeleverd. 

Instellen van de wekker

Het instellen van de wekker is redelijk eenvoudig. Voor het instellen van de wektijd heb je in principe maar 3 knoppen nodig. De “set” button en de “hoger / lager”-toetsen.

Kortom, deze wekker is met name ideaal voor senioren, slechthorenden, slechtzienden. Maar ook voor iedereen die op zoek is naar een fancy wekker met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Productspecificaties

Product specificaties van de TCL-410

 • Afmetingen: 25 x 11 x 4 cm 
 • Hoogte cijfers: 7,5 cm
 • Kleur: zwart 
 • Excl. CR-2032 knoopcel
 • Incl. trilunit en adapter
 • Wekker met jumbo display en rode cijfers van 75 mm hoog en instelbare lichtsterkte (hoog/medium/laag)
 • Zendergestuurd absolute nauwkeurigheid
 • Audio-, tril- en/of lichtsignaal
 • Volume- en toonregeling tot 95 dB
 • Platte trilunit (9 x 9 cm) met verbindingssnoer van 200 cm
 • Auto-sluimerfunctie
 • Rookmelder detectie tot max. 2.5/3 meter
 • USB-ingang voor laden mobiele telefoons

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: