makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven is het boek van Eva Hamming. Lees in deze recensie wat je van het boek over burn-out kunt verwachten.

Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven - Eva Hamming

Een burn-out ligt voor iedereen op de loer. Eva Hamming beschrijft in haar boek “Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven” de nodige inzichten. Een burn-out legt je volledig lam en doet heel veel met je. En burn-out geeft je daarentegen ook een kans. Na een burn-out kun je ook je leven opnieuw vorm gaan geven. Kortom, een interessant boek over het onderwerp burn-out. Lees er alles over in deze review.

van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven eva hamming recensie
Bekijk het inkijkexempaar op Bol.com

Samenvatting van het boek

Herstellen van burn-out, het kan een verwarrende zoektocht zijn. Vgoed bedoelde adviezen, externe druk, interne verwachtingen en tegenstrijdige meningen. 

Hoe vind je hierin jóuw weg? Elk leven is anders. Elke burn-out ook. En dus ook de weg naar herstel: wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Maar er is altijd een weg omhoog, en soms zelfs naar ongekende hoogten! 

In ‘Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven’ delen elf mensen hun uiteenlopende ervaringen met burn-out en hun verschillende wegen naar herstel. De openhartige verhalen worden aangevuld door inzichten van een huisarts en een psychiater. Over de invloed van je leefstijl en de lichamelijke effecten van een burn-out. 

‘Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven’ biedt herkenning en handvatten. 

Niet alleen voor iedereen die een burn-out heeft of had of aan voelt komen, maar ook voor de mensen om hen heen, zowel in persoonlijke als in professionele kring.

Voor iedereen die -in zijn omgeving- te maken heeft met een burn-out

Het boek deelt ervaringen van verschillende mensen die een burn-out hebben gehad en hier uitgekomen zijn. Het niet echt een boek dat je in één keer uitleest. Maar wel een boek dat je inzicht geeft in heel veel aspecten die te maken hebben met een burn-out. 

Het boek laat vooral ook zien dat er geen standaard oplossing is voor een burn-out. Wat voor de één goed werkt, kan bij een ander geen enkel effect hebben. 

Wat het ook laat zien is hoe lang het kan duren voor je iets vindt dat voor jou werkt. En hoe diep mensen in een burn-out kunnen zitten.

Het boek leest lekker weg. De afwisseling tussen de verschillende mensen en vormen maakt dat het onderwerp op verschillende manieren wordt belicht. Dit komt doordat er bijvoorbeeld weergaves van gesprekken tussen verschillende mensen inzitten. 

Dit boek is niet alleen van belang voor mensen die midden in een burn-out zitten, ertegenaan zitten, of er één hebben gehad. Maar zeker ook voor de mensen om je heen. Zoals bijvoorbeeld je partner, familie, vrienden en collega’s.

Treed buiten je comfort zone

Het boek voorziet je van de nodige inzichten. Ook als je nog niet te maken hebt met een burn-out. Een sprekend voorbeeld hiervan is het verhaal over “Bye bye comfortzone” Hierin vertelt Eva over het abseilen van de Euromast. Iets waar je zou gelijk zou denken… “Waarom zou je dit willen???”. “Je bent toch niet gek ofzo???”. 

Maar waarvan Eva het volgende zegt “Ik ga bewust buiten mijn comfortzone de laatste tijd. Niet door lukraak enge dingen te doen. Ik kies voor activiteiten die me én supergaaf én doodeng lijken. Ik kies voor dingen die passen bij mijn kernwaarden. […] zolang je dingen doet die bij je kernwaarden en dus bij jou passen, maakt het niet meer uit of iets binnen of buiten je comfortzone valt.”

Waar is het boek te koop?

Het boek “Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven” is onder andere te koop bij Bol.com

Specificaties

Verschijningsdatum: november 2020
Aantal pagina’s: 222 
Auteur: Eva Hamming
EAN / ISBN: 9789464181449

Het boek is alleen verkrijgbaar als hardcover.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: