makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

VerpleegThuis geschreven door Teun Toebes. Leven tussen mensen met dementie. Lees waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen in deze review.

Samenvatting van het boek

‘Een hartenkreet van een jonge zorgvernieuwer’

Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. Op ontwapenende en ontroerende wijze beschrijft hij de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen.

VerpleegThuis is niet alleen een boek over de toekomst van dementie, maar vooral een boek over de toekomst van ons allemaal. Waarom? Omdat de kans dat dit boek ook over jouw toekomst gaat één op vijf is.

verpleeg thuis - teun toebes - boek recensie
Naar het boek >>

Leven tussen mensen met dementie

Teun Toebes deelt zijn keuken, badkamer en wc niet met medestudenten. Nee, maar met mensen met dementie. Teun schreef er dit boek over: VerpleegThuis.

Teun vindt het onbegrijpelijk dat we in de laatste fase van ons leven worden opgesloten. Dat niemand meer vraagt wat jij eigenlijk wil.’

In zijn boek VerpleegThuis deelt Teun zijn ervaringen. Hij geeft je een inkijk wat hij leert van zijn huisgenoten. Hoe het leven in een verpleeghuis eruit ziet. Maar met name hoe het beter moet.

Met zijn boek wil Teun de zorgwereld en onze kijk op dementie wil veranderen.

Teun vond dat door te gaan wonen in een verpleeghuis, dat de enige manier is om het te begrijpen. En om er uiteindelijk iets aan te kunnen veranderen.

Dat zijn moeder zich even flink achter haar oren krabbelde toen Teun met dit idee kwam, mag duidelijk zijn. In plaats van dat Teun zijn moeder bezoekt in een verpleeghuis, is dit nu andersom 🙂

Dementie is volksziekte nummer 1

Dementie is een verzamelnaam voor aandoeningen die gekenmerkt worden door combinaties van meervoudige stoornissen in verstandelijke vermogens. Denk hierbij aan het geheugen, stemming en gedrag. Dementie komt voor bij klinische syndromen die door verschillende hersenziekten worden veroorzaakt. 

Wist je dat dementie volksziekte nummer 1 is? De meeste mensen hebben het er liever niet over. Het treft maar liefst 1 op de 5 Nederlanders. 

De specifieke kenmerken van de verschillende combinaties worden bepaald door de aard, lokalisatie en ernst van de afwijkingen in de hersenen.

Het is zo dat iedereen er wel mee te maken krijgt in zijn of haar leven. Misschien jezelf of iemand uit je familie- of kennissenkring. 

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek VerpleegThuis van Teun Toebes is te koop bij Bol.com

Vandaag besteld = morgen in huis. Het boek wordt gratis geleverd. 

Specificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: november 2021
Afmetingen: 21,6 x 13,4 x 1,8 cm
Aantal pagina’s: 208 pagina’s
Illustraties: Met illustraties
Auteur(s): Teun Toebes
Uitgever: de Arbeiderspers
EAN / ISBN: 9789029544382

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: