makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

'Voeding & Immuunsysteem' is het nieuwste boek van Marjolein Dubbers. Waar het boek over gaat, lees je in deze recensie.

Voeding & Immuunsysteem van Marjolein Dubbers

Het nieuwste boek van Marjolein Dubbers heet ‘Voeding & Immuunsysteem’. Ontdek de energie om een leven te creeëren waar je verliefd op wordt. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen lees je in deze review. Verderop vind je ook nog een overzicht van alle boeken van Marjolein Dubbers. 

marjolein dubbers voeding en immuunsysteem boekrecensie
Bekijk het inkijkexemplaar

Samenvatting Voeding & Immuunsysteem

In ‘Voeding & Immuunsysteem’ geeft Marjolein Dubbers inzicht in de voedingsmiddelen die helpen om het immuunsysteem gezond en sterk te houden. Het immuunsysteem beschermt tegen virussen en bacteriën. 

In ‘Voeding & Immuunsysteem’ geeft bestsellerauteur Marjolein Dubbers inzicht in de voedingsmiddelen die helpen om het immuunsysteem gezond en sterk te houden.

Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme dat ons beschermt tegen indringers zoals virussen en bacteriën. Een optimaal werkend immuunsysteem is dus belangrijk voor onze gezondheid. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat bepaalde stoffen in onze voeding een positieve invloed hebben op de werking van het immuunsysteem.

Welke voedingsmiddelen helpen om het immuunsysteem gezond en sterk te houden? Lees het in ‘Voeding & Immuunsysteem’, het tweede deel van de serie ‘Energieke vrouwen’ van Marjolein Dubbers. Inclusief aantrekkelijke recepten. Het eerste deel van de serie is ‘Voeding & Hormonen’.

Wordt je bewust van een goede gezondheid

Wij worden ons steeds bewuster van het belang van een goede gezondheid. Maar weet jij eigen wel wat echt gezond voor je is? En wat je eraan kunt doen om je gezondheid een boost te geven?

Het boek is een echte aanrader voor iederen die meer zou willen weten over de werking van het immuunsysteem. En hoe je jouw immuunsysteem door middel van voeding en leefstijl kunt versterken. 

Bewust bezig zijn met je gezondheid is erg actueel in deze tijd. Het is mooi om te lezen hoe mooi en ingenieus het menselijk lichaam eigenlijk  in elkaar zit. De verschillende organen hebben elk hun eigen functie maar werken samen om je gezond en vitaal te houden. 

Dat gezond en vitaal houden gebeurt door middel van hormonen, enzymen en andere stofjes in het lichaam. Maar ook voeding en voedingssupplementen spelen hierin een belangrijke rol.

Als je niet fit bent of wanneer je af zou willen vallen, kan de informatie uit dit boek je helpen om je conditie te verbeteren. Maar ook om een aantal kilo’s lichter te worden. 

Marjolein legt deze best wel ingewikkelde materie op een begrijpelijke manier en met sprekende voorbeelden uit. Op die manier wordt het boek een boeiend verhaal dat prettig leest. En niet geheel onbelangrijk, waar je ook nog een veel van leert. 

Het boek is mooi vormgegeven boek en het formaat is handzaam. 

Behalve de nodige tips vind je in het boek ook nog een 12 inspirerende recepten. 

Het boek ‘Voeding & Immuunsysteem’ is een aanrader voor iedereen die bewust bezig wil zijn met zijn/haar gezondheid. 

Wie is Marjolein Dubbers

Marjolein Dubbers heeft online de Energieke Vrouwen Academie opgericht. Deze site is met meer dan 3,5 miljoen bezoekers per jaar het grootste Nederlandstalige platform voor vrouwen op weg naar vitaliteit en gezondheid.

Inmiddels zijn tienduizenden vrouwen geïnspireerd om hun voedingspatroon te veranderen. Marjolein is food- en lifestylecoach en heeft een passie voor de gezondheid van vrouwen.

Marjolein heeft ondertussen al meer dan 80.000 boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen.

Waar kan ik het boek 'Voeding & Immuunsysteem' kopen?

Het boek ‘Voeding & Immuunsysteem’ van Marjolein Dubbers is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties van het boek

Verschijningsdatum: januari 2021
Aantal pagina’s: 160 
Auteur: Marjolein Dubbers
EAN / ISBN: 9789021578224

Meer boeken van Marjolein Dubbers

Voeding & Hormomen

‘Voeding & Hormonen’ gaat in op vragen als: Voel je je niet fit? Ben je te zwaar, extreem hongerig vlak voor je menstruatie of slaap je slecht? Neem dan je voeding eens onder de loep!

‘Voeding en hormonen’ is het derde boek van Marjolein Dubbers. Het boek gaat in op de invloed van voeding op de balans van je hormonen, en welke invloed dit heeft op je energieniveau. Marjolein is auteur van de bestsellers ‘Het Energieke Vrouwen Voedingskompas’ en ‘Eet meer energie’. Hiervan zijn samen meer dan 70.000 exemplaren verkocht en beide zijn in meerdere talen uitgebracht. 

In ‘Voeding en Hormonen’ gaat het over vragen als: Voel je je niet fit? Ben je te zwaar, extreem hongerig vlak voor je menstruatie of slaap je slecht? Neem dan je voeding eens onder de loep!

Voeding speelt een cruciale rol als het om onze gezondheid gaat. Met eenvoudige, kleine aanpassingen in je voeding kan je al grote invloed hebben op je hormonen en daarmee op je energieniveau.

Het boek bevat volop theorie over voeding en hormonen en 12 nieuwe recepten die laten zien hoe makkelijk en lekker het is om je voeding aan te passen. Zo breng je je hormonen in balans en leg je een gezonde basis voor je algehele gezondheid.

Het energieke vrouwen voedingskompas

Een schat aan kennis en waardevolle tips, Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft. 

Je hormonen zijn de baas! Hoewel onzichtbaar hebben hormonen invloed op alles in ons lichaam. Ze bepalen voor het overgrote deel je gezondheid, je vitaliteit en ook je humeur. Hormonen zijn de baas van je vethuishouding. Je hormonen bepalen of je cellulitis hebt of niet, hoe je haren, huid en nagels eruitzien en of je snel in de stress schiet of onder alle omstandigheden relaxed kunt blijven. 

Het zijn je hormonen die bepalen of jij ’s morgens met veel energie opstaat of dat je er een moord voor zou doen om nog een uurtje te kunnen blijven liggen. Ook eetbuien zijn geen gebrek aan wilskracht: het zijn je hormonen die je op pad sturen naar de koelkast!

Voeding heeft een grote invloed op de vrouwelijke hormoonhuishouding. Door je voeding aan te passen verander je je hormonen. Dit boek geeft daarvoor concrete handvatten. Als je begrijpt hoe hormonen werken krijg je de regie over je energie en gezondheid terug, zowel fysiek als mentaal.

Eet meer energie

Wie wil zich niet fitter voelen, met meer energie? In ‘Eet meer energie’ van Marjolein Dubbers lees je hoe je je lichaam aanzet de eigen vetten te gebruiken als bron van energie. Je leert daarbij over te stappen van vooral suikers en granen (glucoseverbranding) naar o.a. roomboter, kokosolie, walnoten en feta (vetverbranding). 

Deze overstap geeft je meer energie en meer gezondheid, en maakt je slanker. Als je gedurende de hele dag een hoog niveau van energie wilt, zowel fysiek als mentaal, is het essentieel om een vetverbrander te worden. 

Een vetverbrander is namelijk heel goed in staat om de eigen vetcellen, die altijd in het lichaam voorradig zijn, te gebruiken als bron van energie. Een vetverbrander zijn heeft enorm veel voordelen. Meer dagelijkse energie, meer rust in je lichaam, minder ontstekingen, minder lichamelijke klachten, meer mentale denkkracht en niet te vergeten: overgewicht wordt gebruikt als brandstof voor energie. 

Je lichaam maakt deze energie uit vetverbranding aan in de mitochondriën, ook wel energiefabriekjes genoemd. Deze bevinden zich in al je cellen. In ‘Eet meer energie’ staat welk eten zorgt voor meer energie en welk eten je beter kunt vermijden, hoe het proces van verbranding in je lichaam werkt, en wat je in je keuken op voorraad moet hebben. Bovendien krijg je 30 heerlijke recepten uit de energieke keuken.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: