makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

'Vraag en het wordt gegeven' geschreven door Esther en Jerry Hicks. Het boek gaat dieper in op de 'Wet van Aantrekking". Lees er alles over in deze review.

'Vraag en het wordt u gegeven' over de Wet van Aantrekking

Het boek ‘Vraag en het wordt gegeven‘ is geschreven door Esther en Jerry Hicks. Het boek is de vertaling van het engelse boek ‘Ask And It Is Given : Learning To Manifest Your’. De ‘Wet van aantrekking’ staat centraal in dit boek. Het is het eerste deel uit een serie van 3 boeken. Wat je van het boek kunt verwachten, lees je in deze review.

vraag en het wordt gegeven hicks boek ervaringen
Naar het boek

Samenvatting van het boek

Dit is het universum van trilling. Einstein zei ooit: ‘Niets gebeurt totdat iets beweegt’. Alles trilt met een specifieke frequentie. Kwantumdeeltjes vibreren zó snel dat het spot met de wereld van begin en einde. De hoogste/snelste energie wordt Bron-energie genoemd. Wij en alles komen van deze vibratie om daarna te gaan naar de wereld van dingen, lichamen, gedachten en ego’s. 

Met het achterlaten van de Bron-energie, aanvaardden wij onze hele wereld van problemen, ziekten, tekorten en angsten. De leringen van Abraham zijn gericht op het in alle opzichten terugkeren naar die Bron waar alles uit voortkomt en waar alles ook naar terugkeert. 

Wayne Dyer ging reeds uit van deze Bron-energie in zijn boek ‘De Kracht van Verandering’. ‘Abraham kan u echter deze verlichte wijsheid bieden door voor 100 procent verbonden te zijn met die Bron en er nooit in het minst aan te twijfelen’, aldus Wayne Dyer in zijn voorwoord bij dit boek. 

Abraham zelf zegt: ‘Wij zijn een Collectief Bewustzijn, dat gedachtenpakketjes doorgeeft aan Esther, die ze vertaalt naar hun fysieke woord-equivalent. Wij heten Abraham en spreken tot je vanuit de niet-fysieke dimensie. Ook jij bent voorgekomen uit de niet-fysieke dimensie, en eigenlijk verschillen we niet zoveel van elkaar. Jouw fysieke wereld is ontstaan uit de projectie van het niet-fysieke. In feite zijn jij en jouw fysieke wereld verlengingen van de niet-fysieke Bron-energie.

Centraal in dit boek staat de gedachte dat het oneindige en overvloedige Universum vooral luistert naar de emotionele lading van onze geheime of uitgesproken wensen. Luisterend naar de vibratie van onze emotie kan het Universum niet anders dan het gevraagde schenken, mits wij die stroom niet hinderen. En hoe je die stroom kunt toelaten, wordt met tal van voorbeelden en oefeningen duidelijk gemaakt.

Gebaseerd op de Wet van Aantrekking

Vraag en het wordt gegeven‘ is een geweldig spiritueel boek. Met dit boek kun je je leven positief veranderen. Je leert alles over wie je zelf bent en over de Wetten van het Universum! Na het lezen van dit boek wordt heel veel duidelijk. Het boek is helder geschreven en er staan de nodige leuke oefeningen in.

In dit boek wordt de boodschap van Abraham Hicks via Esther Hicks uit de doeken gedaan. Die boodschap heeft veel meer diepgang dan op het eerste gezicht lijkt. Het gaat weer net een stap dieper dan ‘The Secret’. Je zult dit boek continu blijven lezen. Net als alle andere boeken van Hicks. 

Het gaat niet slechts om je gedachten. Maar om je geloofssysteem en je overtuigingen. Er wordt ons continu door iedereen verteld hoe we over van alles en nog wat moeten denken. Ik zou zeggen: neem je meningen in eigen hand. Samen met een dagelijks een portie Hicks om op het goede spoor te blijven. Volg je emoties. 

Waar is het boek te koop?

Het boek ‘Vraag en het wordt gegeven’ is onder andere te koop bij Bol.com.

Specificaties

Verschijningsdatum: 2006 (2e druk)
Aantal pagina’s: 327 
Auteur: E. Hicks J. Hicks
Originele Titel: Ask And It Is Given : Learning To Manifest Your Desires
EAN / ISBN: 9789075636543

Meer boeken van Esther en Jerry Hicks

‘Vraag en het wordt gegeven’ is het eerste boek uit een serie van in totaal 3 boeken. De andere boekek uit de serie vind je hieronder. Ook deze boeken mogen niet ontbreken in jouw boekenkast.

De wonderlijke kracht van bewuste intentie

Dit boek is een logisch vervolg op “Vraag en het wordt gegeven”, en ook dit deel bevat, zoals Wayne Dyer het noemt: indrukwekkende lessen van de grote meesters van het universum.

In dit mysterie dat we het leven noemen, zijn we voortdurend op zoek naar antwoorden. We hebben altijd al de controle willen hebben over ons leven, maar wisten nooit hoe we dat voor elkaar konden krijgen. We hebben altijd al onze angsten de baas willen zijn. Dat geldt zowel voor de kleinste, meest intieme angsten die we hebben over ons lichaam en onze relaties als voor de grotere angsten over de dood, de overheid en de wereld… zelfs voor angsten die we hebben over het leven op andere planeten.

In dit troostrijke boek komen al die dingen aan de orde. Ongeacht waar we bang voor of bezorgd over zijn, biedt Abraham ons niet alleen een antwoord, maar ook een eenvoudige gedachtegang dat we kunnen gebruiken om uit te stijgen boven de angst of het probleem en een nieuw niveau van plezier in het leven te bereiken. 

Dit tweede deel in de serie, brengt je nog dichter bij jezelf. Je zelfvertrouwen zal erdoor toenemen, want het bevat tal van hulpmiddelen waarmee je elke denkbare situatie, zult kunnen hanteren. Als je zelfvertrouwen groter wordt, zul je ontdekken dat je alles kunt bereiken. Je leert op te houden met worstelen en in plaats daarvan de kunst van het loslaten toe te passen. Tot je vreugde zul je merken hoe makkelijk het is het vreugdevolle leven te leiden waar je altijd al naar hebt verlangd.

De Wet van Aantrekking

Dit derde deel in de serie gaat uitvoerig in op de grondslagen van de oorspronkelijke Leringen van Abraham: hoe alle dingen – gewenst of ongewenst – bij je worden gebracht door middel van de krachtigste wet van het universum: de Wet van Aantrekking.

We trekken allemaal die dingen aan die we uitzenden. Gelijken trekken elkaar aan. Gelijke overtuigingen versterken elkaar, vogels van dezelfde pluimage trekken samen op. Een overtuiging is overigens niets anders dan een gedachte die je vaak genoeg blijft herhalen.

Via de Wet van Aantrekking nodigen wij de gebeurtenissen en dingen in ons leven uit, en de intentie en intensiviteit waarmee wij aandacht geven aan onze wensen en verlangens is de voorbereiding op de onvermijdelijke komst van die dingen in ons leven. Zo werkt het leven en zo werkt het universum.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: