makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

In zijn boek "De Wim Hof Methode" legt Wim Hof alias "The Ice Man" zijn methode in detail uit. Lees er alles over in deze boek recensie.

De Wim Hof Methode

In het nieuwe allesomvattende boek “De Wim Hof Methode” vertelt Wim Hof in eigen woorden zijn verhaal.

Hij schrijft in zijn boek dat een ijsbad goed is voor je mind en body. Maar óók voor de spirit. Wim Hof is bekend geworden van het baden en douchen met ijskoud water. 

Wim Hof alias “The Ice Man” vertelt in “De Wim Hof Methode” op aangrijpende en gepassioneerde wijze hoe hij deze methode heeft ontwikkeld. En ook over de verbluffende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek naar zijn methode.

In “De Wim Hof Methode” leer je hoe je kou, ademhaling en mindset kunt benutten om leiding te nemen over je geest en stofwisseling. Maar de methode van Wim gaat verder dan verbeterde gezondheid of prestaties. Het is ook een spiritueel pad om je te verbinden met je innerlijke kracht.

wim hof methode the ice man
Bekijk het inkijkexemplaar

Wim Hof alias The Ice Man

Wim is een man die de wereld op zijn kop heeft gezet. Wim Hof heeft velen malen aangetoond dat de mens zijn imuumsysteem kan beïnvloeden. Dit zou ook gelden voor mensen met een ongeneeslijke auto-immuunziekte.

Wim Hof inspireert daarmee nog dagelijks de moderne wetenschap.

Maar, dit was voorheen wel anders. Het duurde lange tijd voordat Wim erkenning kreeg uit de medische wereld. Hij werd daarvoor eerst altijd gezien als een rare vreemde vogel, die niet meer deed dan een circus-act als “The Ice Man”. Met wat wereldrecordpogingen op zak als het ging om zo lang mogelijk  in een ijsbad zitten. Of zo ver mogelijk ons een dik pak ijs zwemmen. 

Wim Hof, een zeer opmerkelijke man. Maar een ieder die zich in Wim Hof zal verdiepen, kun je niets anders dan verwondering voor hem krijgen. 

Specieke aandacht

In zijn pakkende en gepassioneerde stijl vertelt Wim zijn verhaal en legt hij zijn methode uit. Er is specifieke aandacht voor:

 • Adem
  Verander de biochemie in je lichaam, train je focus en laad jezelf helemaal op.
 • Kou
  Versterk je cardiovasculaire systeem en activeer de onaangeboorde kracht van je lichaam door veilige, gecontroleerde, schokvrije oefeningen in de kou.
 • Mindset
  Verhoog je wilskracht en vergroot je innerlijke helderheid, zintuiglijk bewustzijn en aangeboren levenvreugde.
 • Spiritueel ontwaken
  Ervaar hoe ademhaling, kou en mindset je de schoonheid van je ziel laten zien.
 • Wetenschap
  De voordelen van zijn methode, die inmiddels door miljoenen mensen wordt beoefend, zijn bevestigd door acht universitaire onderzoeken. 
wim hof the ice man zittend

90% van alle ziekten zou te genezen zijn

Wim is ervan overtuigd dat ieder mens zijn zenuwstelsel kan beïnvloeden met hun geestelijke vermogens. Wim ontwikkelde een leerschool voor het beïnvloeden van het cardiovasculaire systeem. 

Hij combineert ademhalingstechnieken en daarmee de overtuiging dat het lichaam meer kan dan gedacht. Dit gebeurt met koudetrainingen die bestaan uit een geleidelijke gewenning aan koude omgevingen.

Wim haalt daarbij de Tummo aan. Dit is een Aziatische meditatietechniek die je helpt om vanuit je zenuwstelsel warmte te genereren door middel van je wil en ademhaling.

Hierdoor zou er meer zuurstof in het bloed worden opgenomen. Dit zou het centraal zenuwstelsel zou beïnvloeden. 

Wim geeft ook aan dat hij met zijn methode ook reuma- en diabetespatiënten te kunnen behandelen. Hij gelooft in brede zin in een heilzame werking. 

Hij veronderstelt dat iedere ziekte zijn oorsprong heeft in een uit balans geraakt immuunsysteem. Ruim 90% van alle ziekten zou volgens Wim te genezen zijn.

Buitengewone resultaten van The Ice Man

“The Iceman” Wim Hof heeft niet alleen geholpen het wetenschappelijk inzicht te bevorderen. Hij heeft ook buitengewoon bizarre prestaties geleverd op het gebied van menselijk uithoudingsvermogen. Denk hierbij aan 21 Guinness World Records. 

Enkele voorbeelden van zijn meest memorabele prestaties.

 • Een halve marathon lopen boven de poolcirkel, op blote voeten en alleen in korte broek
 • 66 meter onder ijs zwemmen
 • Aan één vinger hangen op een hoogte van 2.000 meter
 • De hoogste bergen ter wereld beklimmen in korte broek
 • Een volledige marathon lopen in de Namib-woestijn zonder te drinken
 • Voor langere tijd in een bak staan terwijl je bedekt bent met ijsblokjes
 • Wetenschappelijk aangetoond dat het autonome zenuwstelsel, gerelateerd aan de aangeboren immuunrespons, moedwillig kan worden beïnvloed. Iets dat voorheen onbekend was voor de wetenschap.

Conclusie

Wim Hof is een man met buitengewone talenten die een enorme controle heeft over willekeurige fysiologische functies. Deze controle heeft hij ontwikkeld door koude-training en door verschillende ademhalingstechnieken. 

Hij heeft zijn methode al aan heel veel mensen geleerd. In dit boek legt hij zijn methode in detail uit. 

Je leert hoe je kou, ademhaling en mindset kunt benutten om leiding te nemen over je geest en je stofwisseling. 

Maar de methode van Wim gaat verder dan verbeterde gezondheid of prestaties. Het is ook een spiritueel pad om je te verbinden met je innerlijke kracht. Een inspirerend boek dat niet in je boekenkast mag ontbreken. 

Als je de grenzen van je mogelijkheden wilt verkennen en jezelf wilt overstijgen, dan is de “Wim Hof Methode” echt iets voor jou. Of je nu jong, oud, ziek of gezond bent.

Waar kan ik het boek "De Wim Hof Methode" kopen?

Het boek “De Wim Hof Methode” is vanaf november onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Specificaties

Verschijningsdatum: november 2020
Aantal pagina’s: 296 pagina’s
Auteur: Wim Hof
EAN: 9789021578415

Het boek “De Wim Hof Methode” is zowel als hardcover en e-book verkrijgbaar.

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: