makkelijkafvallen
Bestel jouw exemplaar >>>

Deel dit artikel

"Ziek gelukkig" is het boek van de onlangs overleden Ruud ten Wolde. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review.

Ziek gelukkig - Ruud ten Wolde

Ruud ten Wolde overleed op zaterdag 9 oktober 2021 op slechts 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was op social media heel open over zijn ziekte en zijn behandelingen.

Eind oktober is zijn boek “Ziek gelukkig” uitgekomen. Waar het boek over gaat en waar je het kunt kopen, lees je in deze review. 

ziek gelukkig ruud ten wolde
Bekijk het inkijkexemplaar >>

Samenvatting van het boek

Inspirerend en bij vlagen hilarisch boek over geluk vinden, ongeacht je omstandigheden

Ruud heeft het allemaal voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. O ja, en hij heeft kanker. Voor de derde keer. Ondanks zijn ziekte weet hij toch geluk te vinden in zijn leven. Hoe doet hij dat? 

In Ziek gelukkig deelt Ruud zijn ervaringen over ziek en gezond zijn, soms pijnlijk en ontroerend, maar bovenal positief en vol levenslust, op zijn eigen onnavolgbare wijze. Hij vertelt wat hij geleerd heeft door zijn ziekte zodat ook jij geluk kunt vinden, wat je omstandigheden ook zijn.

Positiviteit voert de boventoon

Hij schreef over de afgelopen jaren het boek “Ziek gelukkig“. In zijn boek voert een hoge mate van positiviteit de boventoon. Zijn boek geeft een beetje weg van zijn geheim om op deze manier in het leven te kunnen staan. Dit is iets wat hij onder andere door zijn ziekte heeft leren toe te passen.

Ruud laat je even stilstaan bij de kleine dingen die je vandaag nog kunt toepassen om het leven als een halfvol in plaats van halfleeg glas te zien. Ruud is jouw schop onder je kont om het leven te leven vanuit een ultiem geluksgevoel en ziek gelukkig te worden.

“Ziek gelukkig” is een makkelijk leesbaar boek. Geschreven op Ruud zijn eerlijke wijze van praten én denken. Ruud vertelt in zijn boek over zijn angst en verdriet. Maar ook over de bijzondere, leuke én mooie momenten in zijn leven.

Een prachtig boek! Maar het blijft ontzettend treurig dat het zo voor hem heeft moeten eindigen.

Fragment uit "Ziek gelukkig"

Ondanks mijn ziekte ben ik nu juist gelukkiger dan vóór mijn ziekte. Begrijp me niet verkeerd, ik was liever gezond geweest, maar het heeft me gedwongen te kijken naar wat ik écht wil in het leven en het heeft me doen inzien dat wij mensen het grootste gedeelte van onze tijd verdoen met twijfelen. 

Ik doe tegenwoordig alleen nog dingen die ik leuk vind en die me energie geven in plaats van dingen die me leegslurpen. Als je je baan niet echt leuk vindt, blijf je zo een jaar of drie hangen, omdat je ook niet precies weet wat je anders zou willen. Ik heb daar geen tijd voor.

Meteen al een bestseller

Het boek ‘Ziek gelukkig’ van Ruud ten Wolde is op 27 oktober 2021 als meteen op de eerste plek van de officiële Bestseller 60 binnengekomen. Dat blijkt uit de gegevens die de stichting CPNB elke woensdagmiddag bekendmaakt. 

Waar kan ik het boek kopen?

Het boek “Ziek Gelukkig” van Ruud ten Wolde is te koop bij Bol.com.

Het boek is verkrijgbaar als hardcover en ebook en wordt gratis verzonden

Specificaties

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1
Verschijningsdatum: oktober 2021
Afmeting: 21,4 x 13,9 x 2,1 cm
Aantal pagina’s: 248 pagina’s
Illustraties: Nee
Auteur(s): Ruud ten Wolde
EAN / ISBN: 9789400513938

Gratis Webinar: Stoppen met roken

stoppen met roken inschrijven
Gratis Webinar: Stoppen met roken!

Ook interessant: